opc_loader

ÉS POMA 2017 - Celler La Vinyeta - Empordà

"Celler La Vinyeta maakt een bijzondere dessertwijn. És Poma is een blend van appelsap en Grenachedruiven. De Grenache komt uit eigen wijngaarden in Empordà. De appels worden geleverd door Pep Nogué, met fruitgaarden in Girona. Espoma is appel in de neus, Grenache in de mond. Een mooie fusie van wijn- en fruitgaarden. Aangenaam zoet en mooi fris. Lekker bij fruitdesserts, appeltaart of puur aan het eind van de maaltijd. Licht gekoeld schenken, 12-15°C."  

Herkomst: Alt Empordà (SP)
Druivenras: Grenache Blanc en Appel
Alcohol: 15%
Past goed bij: Dessert met fruit, appeltaart
Serveertemperatuur: 12-15 °C
Inhoud: 50cl
Bijzonderheden: Bijzondere blend van Grenache druiven en appelsap
Producent: La Vinyeta
18,60

La Vinyeta is in 2002 opgericht door vrienden Josep Serra en Marta Pedra. Ze produceren wijnen in Empordà (Noord-Oost Calalonië) en in Conca de Barberà, meer naar het zuiden. De eerste aankoop destijds was een wijngaard beplant met oude wijnstokken Carignan en Grenache (tussen de 55 en 80 jaar oud) in Empordà, in die tijd een van de minder sexy wijnstreken van Cataloniė. Maar mede door de inspanningen van La Vinyeta staat deze streek momenteel volledig op de kaart.

Het wijnbedrijf bezit momenteel 30 hectare wijngaarden en oude olijfgaarden en houdt zich bezig met Produccion Integral, een milieu-vriendelijke  bedrijfspraktijk waarbij de landbouwprodukten zoveel mogelijk worden geïntegreerd in het landschap. Josep en Marta werken dan ook volledig biologisch.

De wijnen zijn grotendeels jaarlijks wisselende blends van lokale druivensoorten, altijd vol karakter, waarbij het experiment niet wordt geschuwd. Het talent en de technische vaardigheid van Josep en Marta zijn evident als je hun wijnen proeft: zuiver, expressief, intens en gewoonweg heerlijk.  

ÉS POMA 2017 - Celler La Vinyeta - Empordà heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.