opc_loader

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos - Ancestral Pét Nat 2020 - Marcio Lopes

"Deze 'Pét Nat' van Márcio Lopes is een op volledige natuurlijke wijze geproduceerde Pétillant Naturel gemaakt van 100% Loureiro druiven. Hele fijne bubbels met in de geur citrus, appel, sinaasappelbloesem, honing. In de mond veel wit fruit, frisse perzik, grapefruit, limoenzest. Heel verfrissend, goede volume en een fijne nasmaak met een romige, frisse mousse en fijne mineraliteit. Ongefilterd, geen toegevoegde sulfieten. "  

Herkomst: Minho
Druivenras: 100% Loureiro
Alcohol: 12%
Past goed bij: Aperitief, vis, mossels, oesters, schaal en schelpdieren
Serveertemperatuur: 8-10°C
Producent: Marcio Lopes Winemaker
16,20

Over de producent

Marcio Lopes is geboren en getogen in de stad Porto. Als kind was hij vaak op bezoek bij zijn grootouders, die wijnboeren waren. Dit inspireerde hem om later te kiezen voor een studie tot Landbouwingenieur aan de Universiteit van Porto, waar hij al gauw wijnproeverijen begon te organiseren. Een ontmoeting met de bekende wijnmaker Anselmo Mendes bracht hem verder op het pad tot wijnmaker. Stages in Australië, waar hij twee vintages maakte, volgden en al snel begon Marcio met het maken van eigen wijnen. In 2020 werd Marcio gekozen tot "Upcoming Winemaker of the Year', een prestigieuze prijs in Portugal.

Marcio maakt twee lijnen: Pequenos Rebentos (vert. 'kleine loten') voor zijn Vinho Verde wijnen en Proibido (vert. 'verboden') in de Douro, waarbij de naam een ode is aan de smokkelaars van vroeger in het gebied, in de tijd van de dictatuur. 

Al zijn wijnen worden op micro-niveau gemaakt, met vaak maar een paar duizend flessen of minder per wijn. Waar mogelijk werkt Marcio Lopes biologisch, volledig zonder filteren, klaren en zonder sulfiet toe te voegen. De stijl van zijn wijnen kan je echter niet typische, funky natuurwijnen noemen: ze zijn namelijk loepzuiver, fris, doordrinkbaar en elegant. 

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos - Ancestral Pét Nat 2020 - Marcio Lopes heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Marcio Lopes - Pequenos Rebentos - Ancestral Pét Nat 2020 - Marcio Lopes


Aanbevolen artikelen: