opc_loader

Gsellmann Blaufränkisch 2018

" Mooie licht-rode kleur. Lekkere geur: kruidig, bosvruchten, zoethout.In de mond medium-body, fijn rood fruit, frisheid en diepte, mineraliteit en met een frisse, en energieke afdronk. Past goed bij pasta’s, steak, kazen."  

Herkomst: Burgenland (OT)
Druivenras: 100% Blaufrankisch
Alcohol: 12,5 %
Past goed bij: pasta's, steak, kazen.
Bijzonderheden: Vegan, bio, laag sulfiet
Producent: Andreas Gsellmann
11,20

Over de producent

We leerden de wijnen van producent Gsellmann kennen op een nogal hectische, biologische proeverij in Amsterdam in 2017. Vader Hans Gsellmann, een oase van rust en bescheidenheid,  liet ons een achttal van zijn bio-dynamisch geproduceerde wijnen proeven. De wijnen overtuigden door hun finesse, zuiverheid en rijpingspotentieel, zonder ergens overmatige aroma's te hebben of zich aan je op te dringen. Hoogtepunt van de proeverij waren de Pannobile wijnen, een rode gemaakt van 100% Blaufränkisch en een witte Weissburgunder, wijnen op topniveau met een lang leven voor zich. Een ander hoogtepunt was een zeldzaam, goede amberwijn (Orange) gemaakt van Traminer.

Andreas Gsellmann produceert in de streek Burgenland in Oostenrijk, in het zuid-oosten vlakbij de grens met Hongarije. Zijn wijnvelden liggen in de omgeving van Gols aan de Neusiedlersee, een natuurlijke, enorme plas water, die nergens echt diep wordt, maar wel zorgt voor een prettig micro-klimaat voor de wijnbouw. Traditioneel is Burgenland een rode wijngebied, met druivensoorten als Blaufränkisch, Blauer Zweigelt en Sankt Laurent. Wat betreft wit geen Grüner Veltliner in Burgenland, maar wel druivensoorten als Weissburgunder, maar ook Chardonnay en Sauvignon Blanc o.a.

Andreas is sinds 2005 partner in het bedrijf van zijn vader. Die gaf hem al snel het vertrouwen om zijn eigen pad te volgen, wat voor Andreas resulteerde in een logische stap richting de bio-dynamische landbouw. In de overgangsperiode die volgde kon Andreas de principes van de bio-dynamische landbouw zich volledig eigen maken en met de resultaten van deze werkwijze, kwam het vertrouwen om het stokje over te dragen. In 2019 heeft Andreas Gsellmann het wijnbedrijf definitief overgenomen van zijn vader.

    

Gsellmann Blaufränkisch 2018 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Gsellmann Blaufränkisch 2018


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: