opc_loader

Cabeças do Reguengo - Solstício Tinto 2017 - Alentejo

"Deze Solstício, van piepkleine producent Cabeças do Reguengo, is een indrukwekkende field blend gemaakt van Portugese inheemse druivensoorten afkomstig van één 100 jaar oude wijngaard in Alentejo. Intense neus met complexe aroma's: elegante tonen van rijp rood fruit, balsamico en specerijen (pepper, nootmuscaat, laurier). Een gestructureerde rode wijn met fijne tannines en goede zuren. Robuust, met een krachtige smaak, veel fruitexpressie en lengte. De wijn rijpt 2 jaar op oude vaten van Frans eiken. Goede bewaarpotentieel. Lekker bij gebraden rundvlees, risotto met porcini, pasta met peperoncino en pompoen, fazant, eend, romige kazen."  

Herkomst: Alentejo (sub-regio Portalegre)
Druivenras: Alicante Bouschet, Trincadeira, Aragonez, Castelão, Tinta de Olho Branco, Grand Noir, Moreto, Tinta Grossa, Corropio, Tinta Francesa, Tinta Carvalha, Moscatel Preto
Alcohol: 13%
Past goed bij: Gerechten met vlees of kaas, de wijn is nog heel jong en heeft tegenwicht nodig
Opvoeding: 2 jaar op gebruikte Franse eikenvaten van 500 liter
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Bijzonderheden: Heel lage opbrengst, laag sulfiet (63mg/L, spontane vergisting, inheemse gisten, vegan
25,00

De wijnen van Cabeças de Reguengos zijn het werk van João Afonso, wijnschrijver, ex-balletdanser en tegenwoordig dus ook visionair wijnmaker. Dit bijzondere wijnproject, dat João is begonnen in 2002, betreft het opknappen en het beheer van meerdere honderd jaar oude wijngaarden in de wijnregio Portalegre, in de noordelijke Alentejo. De wijngaarden liggen op ongeveer 700 meter hoogte, zijn prachtig gelegen tussen de eveneens eeuwen-oude olijfbomen en het betreffen field-blends, d.w.z. dat vaak tientallen druivensoorten door elkaar staan aangeplant. De hoogte van de wijngaarden zorgt voor een grote amplitude met koelere nachten, wat bijdraagt aan de elegantie en de finesse van de wijnen. João gelooft in een hands-off mentaliteit als wijnmaker en laat de natuur zo veel als mogelijk zijn werk doen. Hij werkt dan ook volledig zonder gebruik van iden (pesticiden, herbiciden). Zijn wijnen hebben een Bourgogne-achtig karakter en staan erom bekend dat ze vele jaren mooi kunnen ouderen. Vergeet dus vooral niet een flesje of twee van je favoriete wijn weg te leggen!

Cabeças do Reguengo - Solstício Tinto 2017 - Alentejo heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Cabeças do Reguengo - Solstício Tinto 2017 - Alentejo


Aanbevolen artikelen: