opc_loader

Espírito do Côa tinto 2019 Douro Rui Madeira

"Deze Espírito do Côa Tinto is een ongecompliceerd lekkere Douro: lekker doordrinkbaar, warm van toon met zwoel, rood fruit, kruidigheid, zachte tannine en goede zoet-zuur balans. Een fijn aperitief, of te serveren bij geroosterde groenten, pasta's, kipgerechten."

Herkomst: Douro (PT)
Druivenras: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Alcohol: 13% vol
Past goed bij: tapas, kipgerechten, pasta met stevige saus, biefstuk, chili con carne, linzen met chorizo
Opvoeding: 8 maanden op rvs
Serveertemperatuur: 14-16 °C
Inhoud: 75CL
Producent: Rui Roboredo Madeira
8,30

Producent

Rui Roboredo Madeira is een telg van de Madeira familie, bekend van de CARM wijnen in de Douro. Naast zijn werkzaamheden voor CARM is Rui Madeira uitgevlogen naar andere wijngaarden, zowel binnen de Douro als in de Beira Interior, vlakbij de Spaanse grens.De wijngaarden zijn vaak hooggelegen, wat zorgt voor frisheid in de wijnen. Verder gebruikt hij voornamelijk autochtone druivenrassen, en werkt met respect voor milieu en streekeigenheid. Zijn wijnen zijn fris, opwekkend en altijd doordrinkbaar. Bekendste brands/ domeinen zijn Quinta do Côa en Beyra.

Streek

De Douro streek ligt in Noord-Portugal, en begint ten oosten van de stad Porto tot aan de Spaanse grens. De streek is vooral bekend van de zoete Port wijnen maar de laatste jaren trekken de voortreffelijke droge rode en witte wijnen steeds meer de aandacht. Naast de toenemende kwaliteit van de laatste, speelt daar ook een uitgekiende marketingcampagne een rol. De Douro Boys, een collectief van topwijnmakers die vaak op ludieke wijze aandacht vragen voor de streek, is hiervan het bekendste voorbeeld. Topproducenten in de Douro zijn er te veel om op te noemen, maar de bekendste zijn Quinta do Crasto, Quinta do Vesuvio, Quinta do Noval, Casa Ferreirinha, Quinta do Vale de Dona Maria, Vale Meão. Bekendste wijn is zonder twijfel de Barca Velha, een iconische, vrijwel onbetaalbare wijn, die gemiddeld eens in de vier jaar wordt gemaakt. Douro is onder te verdelen in drie gebieden: Baixo Corgo, Cima Corgo en Alto Douro. Daarin zijn grofweg twee grondsoorten te onderscheiden: schist, dat voornamelijk voorbehouden is aan Port, en graniet. Hierin kan de streek goed vergeleken worden met de Rhône vallei. De wijnen variëren van licht fruitig, tot vol, krachtig, droog en op (nieuw) hout gerijpt.    

Espírito do Côa tinto 2019 Douro Rui Madeira heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Espírito do Côa tinto 2019 Douro Rui Madeira


Aanbevolen artikelen: