opc_loader

Gsellmann Zu Tisch Rood 2018 - Burgenland

"Deze Zu Tisch rood van Gsellmann is een Cuvée van 60% Blaufrankisch en 40% St. Laurent: 15 maanden gerijpt op houten vaten. Een persoonlijke favoriet van ons: prachtige, levendige robijnrode kleur; rijpe kersen, rode vruchten karakter; zeer frisse, rijpe zuren met veel energie en aangename, aanhoudende afdronk. Maximaal drinkplezier wordt verkregen door lichtjes te koelen. Bij pasta, steak, gebraad,kazen."  

Herkomst: Burgenland (AT)
Druivenras: 60% Blaufrankisch, 40% St. Laurent
Alcohol: 12,5%
Past goed bij: Pasta, steak, rosbief met uien, kazen
Opvoeding: 15 op foeders en houten vaten van 500 liter
Serveertemperatuur: 15-17 °C
Producent: Weingut Andreas Gsellmann
15,50

Over de producent

We leerden de wijnen van producent Gsellmann kennen op een nogal hectische, biologische proeverij in Amsterdam in 2017. Vader Hans Gsellmann, een oase van rust en bescheidenheid,  liet ons een achttal van zijn bio-dynamisch geproduceerde wijnen proeven. De wijnen overtuigden door hun finesse, zuiverheid en rijpingspotentieel, zonder ergens overmatige aroma's te hebben of zich aan je op te dringen. Hoogtepunt van de proeverij waren de Pannobile wijnen, een rode gemaakt van 100% Blaufränkisch en een witte Weissburgunder, wijnen op topniveau met een lang leven voor zich. Een ander hoogtepunt was een zeldzaam, goede amberwijn (Orange) gemaakt van Traminer.

Andreas Gsellmann produceert in de streek Burgenland in Oostenrijk, in het zuid-oosten vlakbij de grens met Hongarije. Zijn wijnvelden liggen in de omgeving van Gols aan de Neusiedlersee, een natuurlijke, enorme plas water, die nergens echt diep wordt, maar wel zorgt voor een prettig micro-klimaat voor de wijnbouw. Traditioneel is Burgenland een rode wijngebied, met druivensoorten als Blaufränkisch, Blauer Zweigelt en Sankt Laurent. Wat betreft wit geen Grüner Veltliner in Burgenland, maar wel druivensoorten als Weissburgunder, maar ook Chardonnay en Sauvignon Blanc o.a.

Andreas is sinds 2005 partner in het bedrijf van zijn vader. Die gaf hem al snel het vertrouwen om zijn eigen pad te volgen, wat voor Andreas resulteerde in een logische stap richting de bio-dynamische landbouw. In de overgangsperiode die volgde kon Andreas de principes van de bio-dynamische landbouw zich volledig eigen maken en met de resultaten van deze werkwijze, kwam het vertrouwen om het stokje over te dragen. In 2019 heeft Andreas Gsellmann het wijnbedrijf definitief overgenomen van zijn vader.

    

Gsellmann Zu Tisch Rood 2018 - Burgenland heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Gsellmann Zu Tisch Rood 2018 - Burgenland


Aanbevolen artikelen: