opc_loader

Herdade do Esporão Reserva Tinto 2017

"Deze Esporão Reserva 2017 is gemaakt voor de liefhebbers van krachtige wijnen. Complexe aroma's met veel rijp zwart fruit (bramen en wilde bessen) in een mooie samenspel met hints van cacao, koffie, zwarte peper en de subtiele toast van het hout. Gestructureerd, met goed aanwezige tannines. In de lange afdronk proeft u alle componenten weer samen.  Prachtige voorbeeld van een moderne Alentejowijn. Lekker bij een steak poivre of vlees van de bbq, maar ook bij de open haard!" 

Herkomst: Alentejo (PT)
Druivenras: Aragonez, Trincadeira, Cabernet Sauvignon, Alicante Bouschet
Alcohol: 14,5% vol
Past goed bij: Steak, vlees van de bbq, rijpe kazen, of zomaar als je zin hebt in een echt goed glas rode wijn bij de open haard
Opvoeding: 12 maanden op Amerikaans (60%) en Frans (40%) eiken. Vervolgens 8 maanden op fles
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Bijzonderheden: De mooie en intrigerende etikket voor deze vintage 2017 was ontworpen door de Portugese kunstenaar António Poppe
Producent: Herdade do Esporão
20,80

Producent

Herdade do Esporão is een van de beste en bekendste wijnproducenten van Portugal. Wie kent niet de Monte Velho wijnen (waarvan de rode de meest verkochte rode wijn van Portugal is) of de Esporão reserva, icoonwijnen die elk jaar weten te verbazen door een verbluffende prijs-kwaliteitverhouding. Wijnmaker van dienst is de Australiër David Baverstock, een man die zowel de uitstraling als de kwaliteit van de wijnen naar grote hoogten heeft getild. In het vaak extreem hete en droge Alentejo, waar makkelijk paralellen zijn te trekken met het Australische wijnklimaat, is het niet altijd makkelijk om elegantie en frisheid in de wijnen te behouden. Overgeconcentreerde fruitbommetjes zijn er in overvloed in Alentejo. Zo niet bij Esporão, waar de wijnen over de gehele linie jaar in jaar uit getuigen van prima wijnmakerskwaliteiten.   

Streek

Alentejo is een wijnstreek in het zuiden van Portugal. De streek is van nature niet ideaal voor het verbouwen van druivenplanten: extreem heet en vooral erg droog. De beste wijnmakers maken dan ook gebruik van moderne vinificatietechnieken die dit probleem omzeilen: irrigatie en klimaatcontrole. De meest aangeplante druiven zijn voornamelijk autochtoon: Trincadeira, Aragonez (syn Tempranillo), Castelão en Syrah voor rood; Antão Vaz en Roupeiro voor wit. 

Belangrijkste sub-regio's zijn Vidigueira, Borba, Monsaraz, Portalegre en Redondo. Elk van deze regio's heeft een gelijknamige door de staat opgerichte coöperatie, die tot halverwege de jaren '80 te samen praktisch de gehele wijnproduktie van Alentejo vormden. Elk privé-wijndomein in de Alentejo was namelijk in de jaren '70 genationaliseerd, als een gevolg van de linkse machtsomwenteling na de Anjerrevolutie. Na toetreding tot de Europese Unie in 1986 vond er door de toename van investeringen, een enorme kwaliteitsverbetering plaats. Zowel de gemoderniseerde coöperaties als de particuliere wijnproducenten, die ondertussen hun bezit hadden teruggekregen, zagen hierdoor hun exporten flink toenemen. 

Herdade do Esporão Reserva Tinto 2017 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Herdade do Esporão Reserva Tinto 2017


Aanbevolen artikelen: