opc_loader

José Maria da Fonseca - Periquita Tinto Reserva 2019

"Deze Periquita Reserva is het paradepaardje van José Maria da Fonseca, hoewel het bedrijf veel duurdere en exclusievere wijnen heeft. Het is een bijzonder populaire wijn in binnen en buitenland. Hij is lekker vol, mooi stevig, aangenaam mondvullend. Fijne aroma's van zwart- en rood fruit, specerijen en een subtiele houttoets van de 8 maanden rijping op nieuwe en oude vaten van Frans en Amerikaans eikenhout. Deze Periquita Reserva is krachtig én elegant. Past heel goed bij rood vlees (van een biefstukje tot een mooie oven roast), wild en belegen/rijpe kazen"  

Herkomst: Setúbal
Druivenras: Castelão, Touriga Nacional, Touriga Francesa
Alcohol: 13%
Past goed bij: Rood vlees, kazen
Opvoeding: 8 maanden rijping op nieuwe en oude vaten (Frans en Amerikaans eiken)
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Producent: José Maria da Fonseca
12,50

Producent

De geschiedenis van Periquita gaat terug tot het allereerste begin van de eigen geschiedenis van José Maria da Fonseca, toen de oprichter van het bedrijf, de heer José Maria da Fonseca, rond 1846 het landgoed Cova da Periquita kocht. In dit landgoed, tegenwoordig bijna opgeslokt door stedelijke ontwikkeling, plantte José Maria da Fonseca de eerste Castelão-druiven, die hij zelf had meegenomen uit Estremadura. De wijn geproduceerd in Cova da Periquita bleek al snel de beste in de regio te zijn, waardoor andere eigenaren Jose Maria da Fonseca om stokken van dit druivenras vroegen om op hun eigen landgoed te planten. 

Op deze manier werd de wijn in Azeitão bekend als Periquita-wijn, die door José Maria da Fonseca op de markt werd gebracht als Periquita. José Maria da Fonseca registreerde het merk Periquita in 1941. Om deze reden is Periquita momenteel het oudste Portugese merk voor tafelwijn dat op de markt wordt gebracht en heeft het in de loop van de tijd een groeiende populariteit in Portugal en een grote bekendheid in andere landen verworven, zoals in Zweden, Brazilië, de Verenigde Staten, Canada, Denemarken, Noorwegen en Nederland. 

Periquita Reserva is zowel erfgenaam van de ware traditie van het merk Periquita als een visie op de toekomst. De variëteiten Castelão, Touriga Nacional en Touriga Francesa combineren perfect om de wijn zijn fruitig profiel en complexiteit te geven. Proost! 

José Maria da Fonseca - Periquita Tinto Reserva 2019 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
José Maria da Fonseca - Periquita Tinto Reserva 2019


Aanbevolen artikelen: