opc_loader

La Vinyeta Puntiapart 2017 Empordà

" La Viniyeta is een kleine producent in Catalonië. De wijnen van La Vinyeta zijn typisch voor de streek - lekker stevig en stoer -  maar ook modern. Deze Puntiapart is een blend van Cabernet Sauvignon en Carignan met 12 maanden rijping op Frans, Hongaars en Roemeens eiken. Intense neus met rijpe bosvruchten, subtiel hout, een toets van cacao, leer, zeer gelaagde wijn. In de mond vol, krachtig, rijp, mooi droog, rijpe tannine. Lekker bij gegrild vlees, kazen, chocolade."  

Herkomst: Empordà (SP)
Druivenras: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Carinena
Alcohol: 14,5%
Past goed bij: Gegrild vlees, kazen, chocolade
Opvoeding: 12 maanden rijping op Frans, Hongaars en Roemeens eiken
Serveertemperatuur: 17-18 °C
Inhoud: 75CL
Bijzonderheden: Biologisch
Producent: La Vinyeta
16,90

La Vinyeta is in 2002 opgericht door vrienden Josep Serra en Marta Pedra. Ze produceren wijnen in Empordà (Noord-Oost Calalonië) en in Conca de Barberà, meer naar het zuiden. De eerste aankoop destijds was een wijngaard beplant met oude wijnstokken Carignan en Grenache (tussen de 55 en 80 jaar oud) in Empordà, in die tijd een van de minder sexy wijnstreken van Cataloniė. Maar mede door de inspanningen van La Vinyeta staat deze streek momenteel volledig op de kaart.

Het wijnbedrijf bezit momenteel 30 hectare wijngaarden en oude olijfgaarden en houdt zich bezig met Produccion Integral, een milieu-vriendelijke  bedrijfspraktijk waarbij de landbouwprodukten zoveel mogelijk worden geïntegreerd in het landschap. Josep en Marta werken dan ook volledig biologisch.

De wijnen zijn grotendeels jaarlijks wisselende blends van lokale druivensoorten, altijd vol karakter, waarbij het experiment niet wordt geschuwd. Het talent en de technische vaardigheid van Josep en Marta zijn evident als je hun wijnen proeft: zuiver, expressief, intens en gewoonweg heerlijk.  

La Vinyeta Puntiapart 2017 Empordà heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
La Vinyeta Puntiapart 2017 Empordà


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: