opc_loader

La Vinyeta - Vins de Pedra - Negre de Folls 2019

"Heerlijke blend van Grenache, Ull de Llebre (Tempranillo)en Trepat uit Conca de Barberà, Catalonië. Een vrolijke rode wijn vol rijp rood- en zwart fruit. Mooi aromatische neus met frambozen en bosfruit, zwarte peper toets en drop. In de mond rijk en rond, lekker speels met zachte tannines en fijne frisheid in de afdronk. Lekker bij curry, barbecue, tapas, charcuterie, kip, burger."  

Herkomst: D.O. Conca de Barberà (SP)
Druivenras: Garnatxa, Merlot, Trepat
Alcohol: 14,5 %
Past goed bij: Curry, bbq, tapas, charcuterie, kip, burger.
Serveertemperatuur: 16 °C
Bijzonderheden: Biologisch
Producent: Vins de Pedra
10,95

La Vinyeta is in 2002 opgericht door vrienden Josep Serra en Marta Pedra. Ze produceren wijnen in Empordà (Noord-Oost Calalonië) en in Conca de Barberà, meer naar het zuiden. De eerste aankoop destijds was een wijngaard beplant met oude wijnstokken Carignan en Grenache (tussen de 55 en 80 jaar oud) in Empordà, in die tijd een van de minder sexy wijnstreken van Cataloniė. Maar mede door de inspanningen van La Vinyeta staat deze streek momenteel volledig op de kaart.

Het wijnbedrijf bezit momenteel 30 hectare wijngaarden en oude olijfgaarden en houdt zich bezig met Produccion Integral, een milieu-vriendelijke  bedrijfspraktijk waarbij de landbouwprodukten zoveel mogelijk worden geïntegreerd in het landschap. Josep en Marta werken dan ook volledig biologisch.

De wijnen zijn grotendeels jaarlijks wisselende blends van lokale druivensoorten, altijd vol karakter, waarbij het experiment niet wordt geschuwd. Het talent en de technische vaardigheid van Josep en Marta zijn evident als je hun wijnen proeft: zuiver, expressief, intens en gewoonweg heerlijk.  

La Vinyeta - Vins de Pedra - Negre de Folls 2019 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: