opc_loader

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Tinto Atlantico 2019 - Tijdelijk uitverkocht!

"Een rode Vinho Verde: een field blend van rode druiven Cainho, Alvarelhão en Pedral. Heerlijk licht, doet denken aan Pinot Noir. Het fruit is heel puur en licht (niet overdone). Fris, aards, droog maar niet drogend, rood kersenfruit, mineraliteit. Koel serveren is een must!"  

Herkomst: D.O.C. Vinho Verde
Druivenras: Cainho, Alvarelhão, Pedral
Alcohol: 12%
Past goed bij: Gevogelte, kalfsvlees, tonijn vd grill, charcouterie
Serveertemperatuur: 14-16 °C
Bijzonderheden: Biologisch (niet gecertificeerd), inheemse gisten, ongefilterd, laag sulfiet
Producent: Márcio Lopes Winemaker
18,50

Over de producent

Marcio Lopes is geboren en getogen in de stad Porto. Als kind was hij vaak op bezoek bij zijn grootouders, die wijnboeren waren. Dit inspireerde hem om later te kiezen voor een studie tot Landbouwingenieur aan de Universiteit van Porto, waar hij al gauw wijnproeverijen begon te organiseren. Een ontmoeting met de bekende wijnmaker Anselmo Mendes bracht hem verder op het pad tot wijnmaker. Stages in Australië, waar hij twee vintages maakte, volgden en al snel begon Marcio met het maken van eigen wijnen. In 2020 werd Marcio gekozen tot "Upcoming Winemaker of the Year', een prestigieuze prijs in Portugal.

Marcio maakt twee lijnen: Pequenos Rebentos (vert. 'kleine loten') voor zijn Vinho Verde wijnen en Proibido (vert. 'verboden') in de Douro, waarbij de naam een ode is aan de smokkelaars van vroeger in het gebied, in de tijd van de dictatuur. 

Al zijn wijnen worden op micro-niveau gemaakt, met vaak maar een paar duizend flessen of minder per wijn. Waar mogelijk werkt Marcio Lopes biologisch, volledig zonder filteren, klaren en zonder sulfiet toe te voegen. De stijl van zijn wijnen kan je echter niet typische, funky natuurwijnen noemen: ze zijn namelijk loepzuiver, fris, doordrinkbaar en elegant. 

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Tinto Atlantico 2019 - Tijdelijk uitverkocht! heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Tinto Atlantico 2019 - Tijdelijk uitverkocht!


Aanbevolen artikelen: