opc_loader

Marcio Lopes - Proibido Tinto 2016 - Grande Reserva - DOC Douro

"Een grote wijn van de jonge meester Marcio Lopes. Deze Proibido Grande Reserva is donker van kleur. In de neus mooie houttonen, rijp donker fruit, specerijen, donkere chocola. In de mond mooie spanning met gespierde tannine, de zuren mooi in balans en de toast van het hout van mooie kwaliteit. Heel fijne en lange afdronk. Je proeft de kwaliteit van de oude stokken uit de Douro Superior. Ongefilterd, inheemse gisten, biodynamisch, laag sulfiet (25mg/L)."  

Herkomst: DOC Douro
Druivenras: Donzelinho Tinto., Tinta Francisca, Alvarelhão, Souzão, o.a.
Alcohol: 14%
Past goed bij: Stevige kazen, wild, roodvlees
Opvoeding: 18 maanden op gebruikte houten vaten
Serveertemperatuur: 16-18 °C
Producent: Márcio Lopes Winemaker
35,00

Over de producent

Marcio Lopes is geboren en getogen in de stad Porto. Als kind was hij vaak op bezoek bij zijn grootouders, die wijnboeren waren. Dit inspireerde hem om later te kiezen voor een studie tot Landbouwingenieur aan de Universiteit van Porto, waar hij al gauw wijnproeverijen begon te organiseren. Een ontmoeting met de bekende wijnmaker Anselmo Mendes bracht hem verder op het pad tot wijnmaker. Stages in Australië, waar hij twee vintages maakte, volgden en al snel begon Marcio met het maken van eigen wijnen. In 2020 werd Marcio gekozen tot "Upcoming Winemaker of the Year', een prestigieuze prijs in Portugal.

Marcio maakt twee lijnen: Pequenos Rebentos (vert. 'kleine loten') voor zijn Vinho Verde wijnen en Proibido (vert. 'verboden') in de Douro, waarbij de naam een ode is aan de smokkelaars van vroeger in het gebied, in de tijd van de dictatuur. 

Al zijn wijnen worden op micro-niveau gemaakt, met vaak maar een paar duizend flessen of minder per wijn. Waar mogelijk werkt Marcio Lopes biologisch, volledig zonder filteren, klaren en zonder sulfiet toe te voegen. De stijl van zijn wijnen kan je echter niet typische, funky natuurwijnen noemen: ze zijn namelijk loepzuiver, fris, doordrinkbaar en elegant. 

Marcio Lopes - Proibido Tinto 2016 - Grande Reserva - DOC Douro heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Marcio Lopes - Proibido Tinto 2016 - Grande Reserva - DOC Douro


Aanbevolen artikelen: