opc_loader

Cabeças do Reguengo 'Quartzo' Branco 2016 - Alentejo

"Quartzo Cabeças do Reguengo: In het glas een mooie goudgele kleur. Fijne bouquet met rijpe citrus, steenfruit, toast, rooktonen. In de mond sappig en aangenaam droog; elegant en rijk met impressies van citrus, tropisch fruit, iets kruidig (salie?), roomboter, houttonen. Mineraal en speels met zachte zuren en een heerlijke, aanhoudende afdronk. Belangrijk: niet te koud serveren (+- 12/14 °C), bij vis met roomsaus, in boter gebakken tong/tarbot, bacalhau com natas."  

Herkomst: Portoalegre (Alentejo)
Druivenras: Arinto, Assario, Fernão Pires, Roupeiro, Alicante Branco, Rabo de Ovelha, Tamarez, Manteúdo, Uva Rei, Uva Formosa, Salsaparrilha
Alcohol: 13,%
Past goed bij: Vis met roomsaus, in boter gebakken tong/tarbot, bacalhau com natas
Opvoeding: Vergisting in cement tanks. Rijping van 12 maanden op gebruikte Franse eikenvaten, daarna een korte verblijf op R.V.S. voor de botteling.
Serveertemperatuur: 12-14°C
Bijzonderheden: 100 jaar oude wijngaarden, biologisch, handgeplukt, minimaal sulfiet bij botteling, ongeklaard, ongefilterd
Producent: Cabeças do Reguengo
22,50

De wijnen van Cabeças de Reguengos zijn het werk van João Afonso, wijnschrijver, ex-balletdanser en tegenwoordig dus ook visionair wijnmaker. Dit bijzondere wijnproject, dat João is begonnen in 2002, betreft het opknappen en het beheer van meerdere honderd jaar oude wijngaarden in de wijnregio Portalegre, in de noordelijke Alentejo. De wijngaarden liggen op ongeveer 700 meter hoogte, zijn prachtig gelegen tussen de eveneens eeuwen-oude olijfbomen en het betreffen field-blends, d.w.z. dat vaak tientallen druivensoorten door elkaar staan aangeplant. De hoogte van de wijngaarden zorgt voor een grote amplitude met koelere nachten, wat bijdraagt aan de elegantie en de finesse van de wijnen. João gelooft in een hands-off mentaliteit als wijnmaker en laat de natuur zo veel als mogelijk zijn werk doen. Hij werkt dan ook volledig zonder gebruik van iden (pesticiden, herbiciden). Zijn wijnen hebben een Bourgogne-achtig karakter en staan erom bekend dat ze vele jaren mooi kunnen ouderen. Vergeet dus vooral niet een flesje of twee van je favoriete wijn weg te leggen!

Cabeças do Reguengo 'Quartzo' Branco 2016 - Alentejo heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Cabeças do Reguengo 'Quartzo' Branco 2016 - Alentejo