opc_loader

Cabeças do Reguengo 'Quartzo' Branco 2016 - Alentejo

"Quartzo Cabeças do Reguengo: In het glas een mooie goudgele kleur. Fijne bouquet met rijpe citrus, steenfruit, toast, rooktonen. In de mond sappig en aangenaam droog; elegant en rijk met impressies van citrus, tropisch fruit, iets kruidig (salie?), roomboter, houttonen. Mineraal en speels met zachte zuren en een heerlijke, aanhoudende afdronk. Belangrijk: niet te koud serveren (+- 12/14 °C), bij vis met roomsaus, in boter gebakken tong/tarbot, bacalhau com natas."  

Herkomst: Portoalegre (Alentejo)
Druivenras: Arinto, Assario, Fernão Pires, Roupeiro, Alicante Branco, Rabo de Ovelha, Tamarez, Manteúdo, Uva Rei, Uva Formosa, Salsaparrilha
Alcohol: 13,%
Past goed bij: Vis met roomsaus, in boter gebakken tong/tarbot, bacalhau com natas
Opvoeding: Vergisting in cement tanks. Rijping van 12 maanden op gebruikte Franse eikenvaten, daarna een korte verblijf op R.V.S. voor de botteling.
Serveertemperatuur: 12-14°C
Bijzonderheden: 100 jaar oude wijngaarden, biologisch, handgeplukt, minimaal sulfiet bij botteling, ongeklaard, ongefilterd
Producent: Cabeças do Reguengo
22,50
Cabeças do Reguengo 'Quartzo' Branco 2016 - Alentejo heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.