opc_loader

Gsellmann Weissburgunder 2018

"Heerlijke Weissburgunder (Pinot Blanc) uit Burgenland, Oostenrijk. Vol, mondvullend en toch licht en verteerbaar. Breed zonder mollig te zijn. Mooi rijp wit fruit zoals citrus, meloen en rijpe perzik vermengen zich met een noten toets in de afdronk. Een wijn gemaakt met minimale interventie zoals dat normaal is bij Gsellmann: spontane vergisting, lage sulfiet, het hout dient alleen om de wijn af te ronden."  

Herkomst: Burgenland
Druivenras: Weissburgunder (Pinot Blanc)
Alcohol: 12,5%
Past goed bij: Kip met citroen, quiche met prei, salades, asperges, pasta's met groenten, gegrilde vis
Opvoeding: 5 maanden sur lie
Serveertemperatuur: 8-10°C
Bijzonderheden: Biologisch, Laag sulfiet, vegan. Vinificatie: fijngestampt met de voeten, 6 uur rusttijd voor het uitlogen van de druivenschillen, zacht persen (3 uur looptijd), extractie van de most in gebruikte 500 liter vaten (15%) en stalen tanks (85%), natuurlijke m
Producent: Andreas Gsellmann
11,20

Over de producent

We leerden de wijnen van producent Gsellmann kennen op een nogal hectische, biologische proeverij in Amsterdam in 2017. Vader Hans Gsellmann, een oase van rust en bescheidenheid,  liet ons een achttal van zijn bio-dynamisch geproduceerde wijnen proeven. De wijnen overtuigden door hun finesse, zuiverheid en rijpingspotentieel, zonder ergens overmatige aroma's te hebben of zich aan je op te dringen. Hoogtepunt van de proeverij waren de Pannobile wijnen, een rode gemaakt van 100% Blaufränkisch en een witte Weissburgunder, wijnen op topniveau met een lang leven voor zich. Een ander hoogtepunt was een zeldzaam, goede amberwijn (Orange) gemaakt van Traminer.

Andreas Gsellmann produceert in de streek Burgenland in Oostenrijk, in het zuid-oosten vlakbij de grens met Hongarije. Zijn wijnvelden liggen in de omgeving van Gols aan de Neusiedlersee, een natuurlijke, enorme plas water, die nergens echt diep wordt, maar wel zorgt voor een prettig micro-klimaat voor de wijnbouw. Traditioneel is Burgenland een rode wijngebied, met druivensoorten als Blaufränkisch, Blauer Zweigelt en Sankt Laurent. Wat betreft wit geen Grüner Veltliner in Burgenland, maar wel druivensoorten als Weissburgunder, maar ook Chardonnay en Sauvignon Blanc o.a.

Andreas is sinds 2005 partner in het bedrijf van zijn vader. Die gaf hem al snel het vertrouwen om zijn eigen pad te volgen, wat voor Andreas resulteerde in een logische stap richting de bio-dynamische landbouw. In de overgangsperiode die volgde kon Andreas de principes van de bio-dynamische landbouw zich volledig eigen maken en met de resultaten van deze werkwijze, kwam het vertrouwen om het stokje over te dragen. In 2019 heeft Andreas Gsellmann het wijnbedrijf definitief overgenomen van zijn vader.

    

Gsellmann Weissburgunder 2018 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Gsellmann Weissburgunder 2018