opc_loader

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos 'Vinhas Velhas' Loureiro - Vinho Verde 2017

"Pure finesse deze Loureiro 'Vinhas Velhas' van Márcio Lopes. Natuurlijke fermentatie en rijping op gebruikte Puligny-Montrachet vaten. Elegante aroma's van verse bloemen, citrus, geel fruit en mineralen gecombineerd met fijne zuren en kruidigheid. Het hout is gelukkig zeer subtieel en geeft de wijn meer gewicht en lengte zonder de mineralig/ziltig karakter te verstoren. Lekker bij oesters, in botter gebakken tongfilet, dorade uit de oven."  

Herkomst: Vinho Verde (Sub-regio Monção e Melgaço)
Druivenras: Loureiro
Alcohol: 12,5%
Past goed bij: Oesters, in botter gebakken tongfilet, dorade uit de oven
Opvoeding: Natuurlijke vergisting en rijping op gebruikte Puligny-Montrachet vaten
Serveertemperatuur: 10-12°C
Bijzonderheden: Spontane vergisting, minimale sulfiet, limited editon van minder dan 2000 flessen
Producent: Marcio Lopes Winemaker
22,00

Over de producent

Marcio Lopes is geboren en getogen in de stad Porto. Als kind was hij vaak op bezoek bij zijn grootouders, die wijnboeren waren. Dit inspireerde hem om later te kiezen voor een studie tot Landbouwingenieur aan de Universiteit van Porto, waar hij al gauw wijnproeverijen begon te organiseren. Een ontmoeting met de bekende wijnmaker Anselmo Mendes bracht hem verder op het pad tot wijnmaker. Stages in Australië, waar hij twee vintages maakte, volgden en al snel begon Marcio met het maken van eigen wijnen. In 2020 werd Marcio gekozen tot "Upcoming Winemaker of the Year', een prestigieuze prijs in Portugal.

Marcio maakt twee lijnen: Pequenos Rebentos (vert. 'kleine loten') voor zijn Vinho Verde wijnen en Proibido (vert. 'verboden') in de Douro, waarbij de naam een ode is aan de smokkelaars van vroeger in het gebied, in de tijd van de dictatuur. 

Al zijn wijnen worden op micro-niveau gemaakt, met vaak maar een paar duizend flessen of minder per wijn. Waar mogelijk werkt Marcio Lopes biologisch, volledig zonder filteren, klaren en zonder sulfiet toe te voegen. De stijl van zijn wijnen kan je echter niet typische, funky natuurwijnen noemen: ze zijn namelijk loepzuiver, fris, doordrinkbaar en elegant. 

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos 'Vinhas Velhas' Loureiro - Vinho Verde 2017 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Marcio Lopes - Pequenos Rebentos 'Vinhas Velhas' Loureiro - Vinho Verde 2017


Aanbevolen artikelen: