opc_loader

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Loureiro Vinho Verde 2020

"Loureiro is de iets minder bekende druif uit het Vinho Verde gebied, maar in goede handen zoals bij deze Márcio Lopes, levert het een bijzonder gastronomisch glas wijn op: licht, fris, mineraliteit en kruidigheid. Goede balans tussen de zuren en het volle fruit. Deze Pequenos Rebentos (betekent "kleine scheuten" in het Portugees) is zeer aan te raden bij licht kruidige gerechten of als aperitief."  

Herkomst: Vinho Verde (PT)
Druivenras: 100% Loureiro
Alcohol: 11,5%
Past goed bij: Visgerechten, salades, asperges, lichte groentegerechten of als aperitief
Serveertemperatuur: 8-10°C
Inhoud: 75CL
Producent: Márcio Lopes - Pequenos Rebentos
9,20

Over de producent

Marcio Lopes is geboren en getogen in de stad Porto. Als kind was hij vaak op bezoek bij zijn grootouders, die wijnboeren waren. Dit inspireerde hem om later te kiezen voor een studie tot Landbouwingenieur aan de Universiteit van Porto, waar hij al gauw wijnproeverijen begon te organiseren. Een ontmoeting met de bekende wijnmaker Anselmo Mendes bracht hem verder op het pad tot wijnmaker. Stages in Australië, waar hij twee vintages maakte, volgden en al snel begon Marcio met het maken van eigen wijnen. In 2020 werd Marcio gekozen tot "Upcoming Winemaker of the Year', een prestigieuze prijs in Portugal.

Marcio maakt twee lijnen: Pequenos Rebentos (vert. 'kleine loten') voor zijn Vinho Verde wijnen en Proibido (vert. 'verboden') in de Douro, waarbij de naam een ode is aan de smokkelaars van vroeger in het gebied, in de tijd van de dictatuur. 

Al zijn wijnen worden op micro-niveau gemaakt, met vaak maar een paar duizend flessen of minder per wijn. Waar mogelijk werkt Marcio Lopes biologisch, volledig zonder filteren, klaren en zonder sulfiet toe te voegen. De stijl van zijn wijnen kan je echter niet typische, funky natuurwijnen noemen: ze zijn namelijk loepzuiver, fris, doordrinkbaar en elegant. 

Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Loureiro Vinho Verde 2020 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Marcio Lopes - Pequenos Rebentos Loureiro Vinho Verde 2020